Yessence
 
Het vangen van dromen gebeurt op de grens tussen slapen en waken.
home
droomwerk
 

Doordat ik een aantal bijzondere dromen kreeg, ben ik al vroeg  geinteresseerd geraakt in wat dromen ons te vertellen hebben. Ik heb jaren lang voornamelijk met mijn eigen dromen gewerkt en af en toe met die van mensen die hun dromen met me deelden.


Pas nadat ik in 2011heb deelgenomen aan het Internationale congres over dromen in Kerkrade van de International Association for the Study of Dreams (IASD), ben ik ook anderen professioneel  met hun dromen gaan coachen.


Sinds dien ben ik ook actief in de Nederlandse droomvereniging in mijn regio groep en de themagroep Sjamanistisch dromen.


Om de boodschap die dromen voor ons hebben te begrijpen gebruik ik methoden van Robert Moss, de vragen van The Work, Emotional Freedom technieken en creatieve methoden zoals bijvoorbeeld tekenen of drama. Wat de beste mix is hangt af van wat op het moment bij jou past.
 
Op een dag maakte iemand me attent op een vacature als ‘docent sociale en communicatieve vaardigheden’ bij een Hogeschool. ’Dat is denk ik wat voor jou’, zei hij, ’want ze zoeken juist iemand uit de beroepspraktijk.’ Ik liet me niet direct overtuigen, maar die nacht had ik een interessante droom:                                                                                                 
…Ik ben in een groot schoolgebouw. Ik zie vooral jongeren, die de school als een soort jeugdherberg gebruiken. Overal zijn groepjes neergestreken en praten jonge mensen geanimeerd met elkaar. Er liggen rugzakken en opgerolde matrasjes. Het is er erg gezellig. Ik zie ook in een brede gang twee violen staan en verderop is een jongen gitaar aan het spelen. Het lijkt me leuk om samen met hen muziek te maken.                                                                           
De school wordt verbouwd: er worden extra kamers gecreëerd, om de jonge mensen nog beter te kunnen opvangen.  Ik kijk door een raam en zie op de ruime binnenplaats paarden staan met mensen erbij. Er wordt me verteld dat de bonte paarden Tinkers heten. Tinkers zijn de paarden van het reizende volk uit Ierland, de Travellers…

Die droom gaf me zo’n goed gevoel dat het me werkelijk speet dat ik wakker was geworden. Dat verlangen maakte dat ik de sollicitatiebrief schreef. Ik werd uitgenodigd  voor een gesprek en na twee ronden werd ik aangenomen.                                       
De nacht nadat hij gestorven was droomde ik van Huub. Hij wilde me perse vertellen hoe het ongeval had    plaatsgevonden. De familie dacht dat hij onvoorzichtig was geweest, maar Huub vertelde me dat er een tegenligger was geweest die te hard reed. Hij kon hem nog net ontwijken door rechts de berm in te duiken. Daarna moest hij een ruk aan het stuur geven om de auto weer op de weg te krijgen en deze schoot door naar de linker kant, tegen de bewuste boom. Huub vroeg me daarna zeer dringend om deze toedracht aan de familie door te vertellen. Dit verzoek werd drie keer herhaald, waarna ik ontwaakte.